Meditaties

Waar groei je nou eigenlijk door ?

Wat helpt om je eigen potentieel te ontdekken, dat te ontwikkelen.
Om een zodanige verbinding op te bouwen met je levenskern, dat je weer uit je hart kunt gaan leven. En een gezonde geest in een gezond lichaam kunt realiseren.

Het belangrijkste is stilte. En dan niet alleen uiterlijke stilte, maar juist de innerlijke stilte.
Het geratel van het denkertje tot rust brengen, zodat de stem van je hart, en die van je ziel, weer gehoord kunnen worden.

Mindfulness

Mindfulness is zo’n aanpak waarbij je leert het denken niet meer te voeden. Je bewust te worden van je gedachten en er naar gaan kijken, zonder er meteen iets mee te moeten – projecteer ze als wolken die voorbij drijven in de lucht, of als de aftiteling op een scherm.

Het geratel in je hoofd zal altijd de kop op blijven steken, maar als jij er niet meer automatisch achter aan gaat hollen, dan kom je op een punt dat ’t niet gevoedt wordt. En, uiteindelijk zal ’t dan als vanzelf verstommen. Simpel weg omdat er toch niet meer geluisterd wordt. Als wij leren om ‘het’ los te laten, dan laat ‘het’ ook ons los.

Energie volgt Aandacht.

En vervolgens komt er ruimte. Ruimte om meer en meer onze gedachten, en onze aandacht te richten op dat wat belangrijk voor ons is. Niet meteen totale vrijheid, maar wel steeds meer ruimte, om schepper te worden van je eigen leven. En co-creator van ons gezamenlijk Universum.

Lichaamsbewustzijn

Een aspect waar je dan snel mee te maken krijgt is de gewaarwordingen in je lichaam. Je gaat meer en meer voelen hoe het nu eigenlijk met jou, en met je lichaam is. Lichaamsgewaarwording. Daarbij gaat t niet alleen om je fysieke lichaam, maar ook om de de meer subtiele energieën voelbaar, en dan denk je aan je chakra’s en je aura.

ontvankelijheid

Hier komt het aspect van de vrouwelijke energie in beeld. Leer jezelf om niks te doen, en ontvankelijk te zijn. Gazijn met dat wat er is. luister, voel, neem waar.

Niet oordelen.

Naarmate we leren om ons geratel te negeren, leren we ook om oude oordelen los te laten over hoe het zou moeten zijn. Ga zijn met wat er is. Aanvaard. Ontvang. En ontdek hoeveel meer er is om dankbaar voor te zijn.
Hier een aantal geleide meditaties:

body scan  – edel maex, de grondlegger van Mindfulness.

 

merkaba-meditatie’s – Er zijn er veel, waaronder deze 12 dimension shield, die je eenvoudig zelf thuis kunt doen.