Healing

ÉÉN:

Zingen is Gezond!
Laat de buren maar kletsen, een opera in de douche is absoluut de moeite waard. Een studie, gepubliceerd in het Journal of Behavioral Medicine laat zien dat door hardop zingen het cortisolniveau (cortisol is een hormoon dat stress veroorzaakt) daalt en dat de productie van oxytocin omhoog gaat, dat er voor zorgt dat je relaxt.

zingen_is_goed_voor_je

TWEE:
Samen zingen !
Samen zingen verbroederd. Of verzusterd. Het bevordert de gemeenschapszin, waarop een democratie gedragen wordt. Het maakt dat we meer rekening met elkaar houden. Ook daar zijn legio wetenschappelijke studie’s over, en ik heb er persoonlijk ervaring mee opgedaan. Verbondenheid. Acceptatie. Leven in afstemming, en voelen dat jij niet alleen staat. De snelste weg naar eenheidsbewustzijn.
Samen zingen =  Zijn Zonder Zorgen.

DRIE:
Voor velen van ons is het ook spannend. Het is nou eenmaal veiliger om je stil te houden. Daarom de speelse toepassing van Stembevrijding. Met een beetje vertrouwen en support stem ontdekken. Hoe heerlijk, en bevrijdend het is om jezelf wèl weer te kunnen laten horen. Dat begint met eenvoudig mee te klinken in een groep. Als je aan je eigen stem gaat wennen, groeit je eigenwaarde. Voor je het weet is het als thuiskomen. Als een warm bad. Waarin jij weer delen van jezelf kunt ontdekken. En je vrijheid terug vindt om jezelf te laten horen. Precies zoals jij bent.
VIER:
In het zingen van mantra’s ligt een eeuwenoud geheim besloten. Mystieke en traditionele Liederen zijn vervult van een  wijsheid ouder dan de eerste geschriften. Het ritme en de herhaling, laten de adem verdiepen. Samen brengen ze ons terug naar de essentie van zijn, en brengen ons in contact met de mystieke èn vreugdevolle bronnen van ons bestaan.

 

VIJF:

Zingen opent het hart.

De mens in overgave. Aanwezig in het Nu, naar alles wat zich aandient.

The power of the heart

Daarom zijn Mantra’s een belangrijk onderdeel van de Bhakti Yoga. Het pad van de liefde en de overgave. Het opleven van zelf-liefde en liefde voor de universele schepping.  Een welkom heten van alle aspecten van de schepping en van onszelf.

Ons zelfgenezend vermogen hersteld, als we ons veilig voelen, en bevrijdt uit de kramp van het dagelijks bestaan. Er is niets gezonder dan gelukkig zijn!

 

“Jouw ziel wil zingen”

Jan Kortie