Bhakti yoga

Mantra’s zijn een belangrijk onderdeel van de bhakti yoga, de yoga van de toewijding en de devotie.

Hiervoor hoeft je geen aanhanger van een religieuze stroming of sekte te zijn. Door af en toe samen te zingen, kun je de weldaad van deze sanskriet mantra’s ontdekken.

Het is het onderdeel van yoga waarin we onze aandacht richten op het hogere, de schepper van al wat is. Bhakti-yoga wordt over het algemeen beschouwd als het oudste van de vier hoofd-paden naar spirituele bevrijding.

Door de herhaling van de mantra’s wordt het makkelijker om je aandacht te richten en te focussen op je zuiverste, meest positieve gemoedstoestand.

Als de onrust van de geest verstilt, komt er ruimte om het goddelijke in jezelf te ontdekken.

kernwoorden:
onvoorwaardelijke liefde, overgave, éénheidsbewustzijn, zelfrealisatie, innerlijke zelf.

“Continue meditatie kan resulteren in het verminderen van het ego. Onderdrukte emoties worden bevrijdt en de purificatie van innerlijke zelf vindt plaats. De beoefenaar verliest langzaamaan de eigen identiteit en wordt één met  de schepping , jouw godsbeeld of object van geloof. Dit is de staat van zelfrealisatie. Het kleine ik verdwijnt en we worden ons bewust dat we deel uitmaken van een veel grotere koesterende schepping.”

meer informatie op wikipedia

Het is iedereen aan te raden om te onderzoeken wat deze overgave met onszelf en ons leven kan doen. Het opgeven van verzet, en de controle van het ego zijn een weldaad voor onze psychische, emotionele en fysieke gezondheid.