Berichten

Meditaties

Waar groei je nou eigenlijk door ?

Wat helpt om je eigen potentieel te ontdekken, dat te ontwikkelen.
Om een zodanige verbinding op te bouwen met je levenskern, dat je weer uit je hart kunt gaan leven. En een gezonde geest in een gezond lichaam kunt realiseren.

Het belangrijkste is stilte. En dan niet alleen uiterlijke stilte, maar juist de innerlijke stilte.
Het geratel van het denkertje tot rust brengen, zodat de stem van je hart, en die van je ziel, weer gehoord kunnen worden.

Mindfulness

Mindfulness is zo’n aanpak waarbij je leert het denken niet meer te voeden. Je bewust te worden van je gedachten en er naar gaan kijken, zonder er meteen iets mee te moeten – projecteer ze als wolken die voorbij drijven in de lucht, of als de aftiteling op een scherm.

Het geratel in je hoofd zal altijd de kop op blijven steken, maar als jij er niet meer automatisch achter aan gaat hollen, dan kom je op een punt dat ’t niet gevoedt wordt. En, uiteindelijk zal ’t dan als vanzelf verstommen. Simpel weg omdat er toch niet meer geluisterd wordt. Als wij leren om ‘het’ los te laten, dan laat ‘het’ ook ons los.

Energie volgt Aandacht.

En vervolgens komt er ruimte. Ruimte om meer en meer onze gedachten, en onze aandacht te richten op dat wat belangrijk voor ons is. Niet meteen totale vrijheid, maar wel steeds meer ruimte, om schepper te worden van je eigen leven. En co-creator van ons gezamenlijk Universum.

Lichaamsbewustzijn

Een aspect waar je dan snel mee te maken krijgt is de gewaarwordingen in je lichaam. Je gaat meer en meer voelen hoe het nu eigenlijk met jou, en met je lichaam is. Lichaamsgewaarwording. Daarbij gaat t niet alleen om je fysieke lichaam, maar ook om de de meer subtiele energieën voelbaar, en dan denk je aan je chakra’s en je aura.

ontvankelijheid

Hier komt het aspect van de vrouwelijke energie in beeld. Leer jezelf om niks te doen, en ontvankelijk te zijn. Gazijn met dat wat er is. luister, voel, neem waar.

Niet oordelen.

Naarmate we leren om ons geratel te negeren, leren we ook om oude oordelen los te laten over hoe het zou moeten zijn. Ga zijn met wat er is. Aanvaard. Ontvang. En ontdek hoeveel meer er is om dankbaar voor te zijn.
Hier een aantal geleide meditaties:

body scan  – edel maex, de grondlegger van Mindfulness.

 

merkaba-meditatie’s – Er zijn er veel, waaronder deze 12 dimension shield, die je eenvoudig zelf thuis kunt doen.

Op de hoogte blijven

En wil je ècht op de hoogte blijven, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief , die wij heel bescheiden verspreiden,
of Abonneer je op de Facebook-events van Healing Mantra’s.facebooklogoDwz. niet alleen de pagina ‘liken‘, maar ook even bij de evenementen abonneren.
Dan krijg je automatisch bericht van alle activiteiten van Healing Mantra’s. Waar en wanneer we zingen, er samen gespeeld word, en bij welke festiviteiten we betrokken zijn.
https://www.facebook.com/healingmantras.nl/events

peace-fingers-emoticon

Sound is Energy

“Mantras are not small things, mantras have power. They are the mind vibration in relationship to the Cosmos. The science of mantra is based on the knowledge that sound is a form of energy having structure, power, and a definite predictable effect on the chakras and the human psyche.”

~ Yogi Bhajan

keep your mind to yourself

Dat is in essentie het doel van meditatie, mindfulness, en alle andere activiteiten waarin we flow ervaren. We zijn een met het moment, met wat we op dit moment aan het doen zijn, en alles wat er is.

Dat is ook de kracht van het mantra zingen.

Niet omdat het moet, maar omdat het kan 🙂

“Mantra- fullness” – Een staat van bliss ervaren door geheel in overgave in het moment te zijn. Vrij en los van zorgen over toekomst of verleden.

Om namah shivay

Dhanyavad

“Dhanyavad” komt uit het Sanskriet en betekent een diep gemeend dank je wel.
Een dank je wel voor het leven, een dank je wel voor alles wat op ons pad komt.

Vaak denken we dat tegenslagen ons “overkomen.”
Dat lijkt vaak zo, maar als we het vermogen hebben dit “overkomen”
te transformeren naar dankbaarheid,
dan kunnen we anders kijken naar onze tegenspoed.

Ananda = vreugde, plezier.

En dan als eerste, Paul, Danyavad, voor het zingen van dit lied!
Wat een Ananda.

11 Juni – 25 juni – 9 juli – 23 juli

Allereerste openbare Mantra bijeenkomst.

Dat was 11 juni.  Best spannend, maar had er ongelofelijk veel zin in. En volgens mij, schreef ik toen, many more to come !

En dat bleek zo te zijn. Wegens  Succes geprolongeerd 😉

tipi-panorama
met dank aan Paul voor deze mooie foto

Voortaan om de week op donderdag avond:

Blijf op de hoogte via de  facebook/healingmantras

Het is in de Theetuin van Wachtpost 39,
Deutersetraat 25 in Den Bosch

van 20.00 – 22.00
inloop 19.30
entree: € 9,- of vrijwillige donatie

blauwe_ronde_tent_6m
meer info op www.tipiverhuur.nl