Mantra’s

Mantra is afkomstig uit het Sanskriet.

Man betekent  denken of geest , en
Tra  komt van ‘trai’ en dat betekent bescherming of bevrijding.

“Dat wat onze geest beschermt en bevrijdt”

Tijdens het zingen van de Mantra’s (chanten) herhalen we één of meerdere woorden op eenvoudige manier. Zoals elke gedachte en elk woord een scheppingskracht in zich draagt, wordt dat sterker als het hardop en met volle overgave gezongen wordt. Het zijn in feite affirmatie’s – een vreugdevol gebed – waarmee we bewust onze aandacht richten op het licht, de vreugde, de kracht en de moed in onszelf.

‘Energie volgt aandacht’

Met name de Sanskriet mantra’s zijn krachtige affirmatie’s die op meerdere lagen werken. De volgens sommige heilige klanken hebben ook een onderliggende mystieke laag waarmee we wonderbaarlijke veranderingen in ons leven kunnen bewerkstelligen.

zingen_is_goed_voor_je

Tijdens het zingen kan er nog veel meer gebeuren:
  • Onze aandacht is bij de mantra en de ademhaling. Je geest kan tot rust komen en we hebben alle ruimte om te ervaren wat het met ons doet.  Deze moeiteloze oefening in Mindfulness werkt verstillend. Ze geeft ons de mogelijk om onze gedachten te ordenen, en vooral los te laten wat niet meer nodig is.
  • Ademwerk. Door het zingen verdiept de adem zich, wordt er extra zuurstof door je lichaam gepompt, en komen er allerlei heerlijke stofjes vrij.
  • Anders dan gewoon zingen is er geen goed of fout. Het hoeft niet mooi te zijn voor een ander.  Geen fabelachtig techniek, maar vooral fijn voor jezelf.
  • Met eenvoudige stembevrijdingsoefeningen kun je ontdekken wat het gebruik van jouw stem allemaal voor je kan betekenen.
  • Met de mantra’s gebruiken we eenvoudige tekst en melodie. Waardoor je snel uit je hoofd mee kan zingen. Of zoals ze in het engels zeggen: Sing from the heart. Want dat is wa zingen ookdoet: Het opent je hart.
  • Tegelijk is het samen zingen een genot van verbinding en je welkom voelen. Waarin je uitgenodigd wordt om gewoon jezelf te zijn.