AUM

Aum, Ohm, Ong, of Om is de heilige klank van de schepping.

Waarin drie klanken zijn te onderscheiden.

Aaa = de klank van de onderbuik, waar de onderste chakra’s zich bevinden

Uuu = de klank van het middenrif en de borstkast, waar het hartchakra zich bevindt.

Mmmm = de klank van het hoofd, de schedel. Deze neuriënde klank doet alle holtes in je hoofd trillen, en met name het voorhoofd, waar je derde oog zich bevindt.

En dan is er nog een vierde component: De stilte.

Luister naar de stilte, als de langerekte ‘Mmmmm’ is uitgestorven. Ontspan, en verblijf in die stilte tot je lichaam vanzelf weer adem haalt. Wordt je bewust dat er op dat moment niets meer is dan jij, jouw adem en deze stilte.

In die stilte ligt alles besloten. Het is de stilte die vooraf gaat aan de volgende Aum-klank. Het is de stilte die vooraf gaat aan de schepping.

Sacred-Mantra-Aum-600x271

Er is nog zo ongeloofelijk veel meer over deze klank te zeggen, maar het is veel interessanter om het te ervaren. Het chanten van de Aum klank, of Ohm, Alleen of in een groep, is een wonderbaarlijke ervaring in je leven.

Het is daar waar jij een begin kunt maken aan de schepping van jouw Hemel op Aarde.

“Aum is the sacred syllable that represents both, personal as well as impersonal aspect of the universal Brahman (God) -the only one who is impersonal, omnipresent, omnipotent and the source of all materialistic existence. AUM is not from any language or religion. Aum is the universal symbol for people of all faith, religion and culture. Without AUM, there is no birth. Without AUM, there is no death. AUM existed, exists and will forever exist till the end of eternity. So, chant AUM to feel the effect of AUM”

voor het kenniszoekende brein:  Meer info over Aum en mantra’s ->