Stembevrijding

Het woord ‘Mantra‘ betekent al bevrijding.

Een specifiek onderdeel is stembevrijding. Opnieuw de ruimte voelen om jezelf te laten horen.

Het zingen of chanten doen we in de eerste plaats al voor onszelf.  Niet om zo mooi mogelijk te zingen, maar om te ervaren hoe het is om jezelf weer te laten horen. En hoe spannend dat kan zijn.
Vaak hebben we vooral geleerd om stil te zijn. En als er dan gezongen werd, dan moest het wel zuiver zijn. En precies dat wat er staat.
Daarmee zijn we deels vergeten hoe het is om vrijuit je stem te gebruiken. De ruimte voelen om jou waarheid en jouw wensen, die horen bij jouw unieke zelf, te laten horen.
Zelfs al heb je leren zingen, dan nog kan vals zingen een nachtmerrie voor je zijn. De druk om het goed te doen, haalt de spontaniteit eruit en de ruimte om te onderzoeken wat er nou eigenlijk bij jou past.
 De bevrijding ligt in het laten horen van jezelf. Je gevoel naar buiten te brengen, en het er helemaal mogen zijn. Weten dat je precies goed bent zoals je bent. En dit in héél je zijn te ervaren.

 Het vinden van de innerlijke stem.

Met behulp van eenvoudige oefeningen kun je makkelijk weer vertrouwd raken met je eigen stem en je eigen geluid.

Dit laten horen van jezelf, en jouw unieke zijn, brengt je ook weer in contact met je innerlijke weten. Dat stemmetje binnen in ons wat we maar al te vaak genegeert hebben. Maar juist daar zit onze wijsheid, het weten wat goed voor ons is.